Natti!

Har varit dålig på att uppdatera idag, mådde inte alls bra på förmiddagen. Kräktes av mina värktabletter och har kännt mig alldeles skakig sedan dess så jag bjuder på den här bilden och önskar alla en god natt<3 Imorgon är en ny dag - nya tag!

Snygg uppsättning


Gör så här: Gör en låg tofs. dra sedan tofsen lite neråt. Sära på håret som är mellan tofsen och huvudet med fingrarna. När du gjort ett hål, ta tag i hästsvansen och trä den igenom hålet ovanirfrån. Dra sedan åt tofsen eller gör den lösare, ruffsigare eller mera polerad, vad du nu känner för och voila! 

Min mys-outfit

En mysig favorit. Finstickad med söta mönster. Passar till jeans så väl som till leggings.

Heta trendfrisyrer 2011

1. Dubbelknut (kräver saltvattenspray för stadga, fuska med hårnålar) 2. Stor, vältuperad knut mitt på huvudet, med eller utan lugg 3.Knut långt fram vid luggen med en inbakad fläta från bakhuvudet, kräver tålamod  

Vilken är din favorit?

Blommigt från D&G

Jag är så förtjust i deras vår-/sommarkollektion! Feminint med blommor. Härliga mönstermix. Nu vet jag vad jag ska leta efter på stan. Shortsena är gööör läckra! 


Torra händer?

Jag har ganska känsliga händer, som i vintertider blir lätt nariga. Det kan även börja svida, om ni förstår vad jag menar. Då smörjer jag in händerna med rikligt med helosan och problemen är som bortblåsta. Rodnader och narighet försvinner snabbt och den torkar in fort. Det bästa mot vinter-torra händer!

Bra hårvård

Bra hårvård börjar med borsten, investera i en sådan här borste i naturmaterial. Den reder ut de värsta tovorna utan att slita på håret, ger glans och skänker håret en nytvättad finish. Helt underbar. Jag kan inte leva utan den. Glöm ej att tvätta den emellanåt med schampo. Finns på kicks!

Djuriskt snyggt

Jag har alltid varit svag för jordnära färger, brunt och beige i olika nyanser. Djurmönster är också hett, även nu i vår och sommar. Kombinera och mixa fram din egen stil.

Leggins: MQ 299:-
Blus: MQ 249:-
Kjol: HM 249:-
Klänning: HM 299:-
Armband: HM 69:-  

Kissie utslängd

Kissie var i Magaluf 2010, hon och hennes kompis blev utslängda och nu i efterhand så har jag fått reda på att det var en bekant till mig (jobbade på Grabbarna Grus) som var en av dem som slängde ut dem haha. De var tydligen aspackade och alldeles för lättklädda. Funny fact.

SysterYster

Lagar gourmémat med syrran som sover hos mig inatt - Köttbullar och makaroner. Helt klart underskattat. Hemligheten är att koka upp makaronerna i olivolja eller rapsolja + salt förståss. Inte speciellt avancerat haha.  


Syrran hissar&dissar


Snus! Det bruna underbara guldet.
Kindermaxi! Platta kinderägg.
Family Guy! Stewie for president.

Folk som tar ens skämt/ordspråk!
Att diska för hand!
Undulater! Tjatar för mycket.

Ny tidning!

Äntligen! Min dröm-tidning! Kan det bli bättre? Älskar den redan och har bara kikat på de första sidorna. I might just be addicted.

Soon you're mine

Tatuering snart. Vart den ska sitta får ni se när den är gjord ;)

Clothes everywhere!

Imorgon ska jag och Malin iväg på en secound hand runda. Fynd läggs upp, om det blir några d.v.s. Tycker det är så kul när det är kläder huller och buller så man får leta och gräva fram plaggen. Ju mer ju bättre.

KLÄD-VARNING

Leggings är ett av de bästa och skönaste basplaggen - I get it, men använd dem inte som byxor? Det ser ganska osofistikerat ut. Alla har vi svarta långa linnen man kan dra över rumpan, under favorit toppen? Det skulle lyft den här outfiten. Även att behandla jeansleggings som byxor är ett big NO NO..  

Det värsta är att allt syns - framifrån och bakifrån..

Drömmar

Nu börjar man fundera på vad man ska göra efter gymnasiet. Vart ska jag gå min frisör/stylist utbildning. Ska man jobba lite innan? Slappa? Resa bort? Ska kika på lite utbildningsalternativ till att börja med så får vi se om jag hittar nåt passande.

Snygg, enkel Frisyr

Denna frisyren är busenkel. Börja med att nåla håret i slingor hur mycket effekt du vill ha. För att ge en slarvigare look kan man kamma "mothårs" när man fäst allt hår på huvudet och sidorna. Sist av allt sätter man upp längderna i en knut.

Torr hy=frasig foundation?

Har du torr hy nu i vinteryran? Blir din foundation fasig? Blanda isåfall ut din foundation med en ansiktskräm, 70% foundation och 30% ansiktskräm. Testa först i t.ex. pannan och se om du blir nöjd. Kan säga att det funkar superbra för mig. Var nästan på väg att köpa en ny foundation..

Varning hår-älskare!

Detta schampot innehåller slipmedel, som ska motverka mjäll, vilket förstör hårstråna. Inte ett bra val. Inte undra på att håret kändes så rent. Men det är misshandel för håret. Använd inte head and shoulders.

Feminint från Marc Jacobs



Vår 2011

Motivation

Just nu sitter jag och smaskar i mig härliga nyttiga bär och bara njuter. Snart ska jag plugga och kan därför behöva alla vitaminer jag kan få. 
 

Min nya hårfärg

Lite "Califoniagirl" Slingade längder. Solblekt look med andra ord.
Vad tycks?


Snyggaste hårfärgs-trenden

Mörk botten och ljusa toppar, Så grymt snyggt att jag dör! Har sett flera i den här stilen hos många stora modebutikers kampanjer och kan inget annat än älska det. Ska ringa frisören nu.

Tips: Stylingknepen !

Lärde mig igår två riktigt bra stylingknep, #1 Värm ögonfransböjaren under varmt vatten, torka av och böj fransarna. Värmen gör att "böjen" håller längre. #2 Är du ett volymfreak? Spraya hårspray på kammen innan du tuperar. Det hjälper verkligen massor!

Med mina knep blev resultatet så här. Snart redo att gå till skolan, ska bara äta upp min banan haha. Idag blir en pluggdag onsdag till ära, blööh. A man is got to do what a man is got to do.

Dinner is served

Hemligheten ligger i såsen som är en sourcréme & onion dipp. Det är en återkommande favorit och man kan göra den lättare genom att ta matlagningsyoghurt eller grekiskk yoghurt. Enjoy!


Dunderkur för håret

Man kan göra en egen inpackning med sitt vanliga favoritbalsam.
Gör så här:
2/4 del balsam
1/4 del honung 
1/4 del aloe vera gel  
Värm i micron några få sekunder tills det blir varmt, applicera på torrt eller handdukstorkat hår, vira sedan en handduk runt håret och låt det sitta i 10 min - 1 timme, avsluta med att skölja noga.


Aj aj aj !

Igår kväll var ingen rolig natt. Jag stukade lilltån, fick en fläskläpp av Christian ( inte med flit ), fick klåda och sveda av solningen ( skulle inte solat på mina tabletter ) och fick bergsprängarhuvudvärk. Allt på en kväll. Wonderful. Väntar på systeryster som ska komma och trösta mig lite och sen ska vi laga mat. Kyckling, bilder + recept kommer!

Snygga uppsättningar

Ett bra tips för ett friskt hår är att sätta upp håret i snygga uppsättingar för att bespara det slitage från friktionen med kläder och hårt väder osv. Men använd inte tofsar med metallkantar, de skaver på håret och orsakar slitage. Finn inspiration ur de här frisyrerna. Lek med bandana och flätor.



Mina favoriter just nu



Romantiskt, enkelt och feminint
Lindex:
Dödskallering : 80:-
Cardigan : 259:-
Rosa Blus : 199:-
Vit blus : 299:-
Armband : 80:-

När som helst

Snart kommer älskade Matilda, då ska vi lägga oss i solariet och steka. Så skönt och avslappnande. Visst att det finns negativa hälsoeffekter men det finns bra också, som att det motverkar muskelstelhet & är ett sätt att stressa av. Nästa gång ni ser mig är jag liiite brunare och mera relaxed.

Shoes to die for

Skullle inte ha något emot att välkomna våren i någon av dessa:



Sola sol

Jag vill ha SOL & VÄRME! Har nog i jakten på våren blivit en aning beroende av solarium. Matilda och jag kör solarierace tills värmen kommer.

Varm sminkning

Varma toner och rosa läppar- visst är det oemotståndligt? Tydliga ögonbryn som ramar in ansiktet och rouge för att markera kindbenen är allt en kvinna behöver. Satsa på roliga, färgglada outfits och kombinera med ett naturligt sminkat ansikte och voila:

A bit of everything

Sienna Miller i midjehöga stuprörsjeans. Gorgeous

Måste också tillägga att något en kär vän sa idag, put a great smile on my face.

Trend Report

Vårmodet  2011 består av djurmönster, raka linjer, mönstermix, transparenta tyger och geometriska former. Visst längtar man till våren/ sommaren nu?




Dreamy

Nu ska jag äta älgköttbullar som min älskling tillagat. Kommer bli supergott för har livnärt mig på chips och ostbågar idag, haha.Nu ska jag äta älgköttbullar som min älskling tillagat. Kommer bli supergott för har livnärt mig på chips och ostbågar idag, haha.


Nya Jeans

Midjehöga. Lekfullt och man kan kombinera med blusar och oversize plagg.

Chill out

Så här kul hade vi i tisdags när vi firade att det är 150 dagar kvar till studenten:

Stay Wild

Leopard är inte bara användbart i kläder, se här bara:


Leopard it is!

Leopardmönstrat är något som aldrig kommer gå ur tiden. Jag kan inte rå för annat än att älska detta vackra, stilfulla mönster. I kombination med svart eller vilken färg som helst. Allt är ifrån H&M, så klicka in på shop online och du kan klicka hem dessa:


Keep it simple

Less is more. Ser inte Kate Moss fantastisk ut? Ibland är man själv den bästa accessoaren. I all enkelhet men så vackert.

Hjälp?!

Var ute med hundarna på min rast och när jag kom tillbaka såg jag en tant som ramlade och slog sig, precis utanför sin trappuppgång. Hon hade höftproblem och jag försökte länge och väl hjälpa henne att komma upp på benen och ingen kom förbi, så kunde inte få hjälp av någon. Efter mycket om och men var hon uppe på benen igen, något skakig. Är glad att jag var på plats, tänk om ingen sett att hon ramlat? Tänk om ingen gick förbi på ett tag.. Då hade hon legat där i snön. Stackaren..


Bakis eller inte bakis?

Vi firade 150-dagars igår så det blev late frukost i skolan, mår för övrigt jävligt bra. Alla borde starta dagen med en skagenbaguette. Inga seriösa lektioner idag heller så jag är helt klart nöjd.  


Johanna ser också nöjd ut

Hedersinlägg

Vill bara tacka denna person för att hon läser min blogg! Kul att du följer den! Är superglad för att mina inlägg väcker känslor, det betyder att det jag skriver berör och att folk tänker över mina texter. Tack för att du finns, fortsätt läsa min blogg<3

länk till inlägget :http://moili.blogg.se/2011/january/pepp.html

Svart kan vara roligt


Glöm inte

Torra läppar är inte attraktivt så se till att ta med läppglans/ läppbalsam, eller vad du nu föredrar, vart du än går. 

Små förändringar - stor betydelse

Slingor är hett hett hett. Att slinga håret är ett bra tips till dig som vill göra en förändring, men inte så drastisk.

Pepp

Right now 09:58
Nu ska vi bli speedade på koffein och salongsberusade så kommer skoldagen bli roligare än någonsin.


Förvånad

Testade Doves inpackning ur serien intense repair och den var jätte bra. Skippade balsamet och håret känns sammetslent och glansigt.

Den längst till höger är inpackningen

Hissar & Dissar


Naturlig sminkning + busigt hår

kavaj - inte svart - våga stå ut


Too much of everything

Stövlar - Shoppa i stövlar? NEJ TACK

Vill även tillägga att jag dissar vänner som aldrig hör av sig..

No more bad hair days

Fick denna Björn Axén prdukt av pappas fru! *SUPER GLAD*
Testade den och den fungerade verkligen! Den mattade ner håret och gav det en nytvättad känsla, doftade underbart och man kunde lätt fixa fram volym. Allt i en flaska!  För 130 kr får du 200ml att rädda dåliga hårdagar.

Bäst i Test i Amelias Skönhetspris 2009
"Björn Axén Styling Powder Mattying and Volume trollar bort fett vid hårrötterna och ger fräschör. Beroendeframkallande askungesprej som räddar varje dålig hår-dag."


Hårtips!

Låt hellre håret självtorka! Hårfönen sliter otroligt mycket på håret och gör det risigt vid regelbunden användning. Du kanske får glansigt hår för stunden men dagen efter ser det annorlunda ut, eller hur? Det blir torrt. Låt håret självtorka och blås bara den sista lilla fukt som finns kvar, om du nu måste, se till att hårfönen har inställningar så du kan bestämma värmen och blåsa kallare luft. Ditt hår kommer att tacka dig.

Nu har jag duschat och ska uppdatera lite till, sen göra läxa >.<

Dagens plagg


Vero moda 230:- 


Hair Problems

Någon som har ett knep hur man får ur toning snabbare? Hört att man kan sova med inpackning och använda mjällschampon osv. Någon som testat nåt som funkade?


Spa á la Mia

Grönsaker och ansiktsmask. Kanske missade det där med att man ska ha gurka på ögonen också. Godare att äta grönsakerna istället.

Inga fjortisar

Det märks att man tagit fjortissupandet till nästa nivå när man ordnar till det med ost och kex. Ungefär när man inte halsar vodka längre. Så thumbs up för mysfester som inte går ut på att däcka!



Nyttig - God sås!

Jag och Malin lagade mat igår och vi tänkte improvisera för vi orkade inte gå och handla. Så vi hade kycklingfiléer som grund sen hade vi färska stora tomater som vi la i matberedaren och den mosade allt så det såg ut så här. Sedan pressade vi i lime, strödde i peppar, oregano och salt och lite vitlök. Resultatet blev världens nyttigaste och godaste sås!  

Färsk basilika hade gjort den ännu smarrigare!


Vårlooken 2011

I frisyrväg ska det vara ojämnt, busigt och ha en rufsigare look. Så lägg ner plattången och satsa på att sova med flätor och var inte rädd för att tupera. Slarviga uppsättningar är en favorit i repris och om du vill färga håret- satsa på koppar, askbrunt och lejontoner.

Överdriv inte

Se hur ringen plockar upp det gröna ur skorna och tvärt om. Man måste inte maxa färger till 100%, utan det räcker med små detaljer som tillsammans skapar en röd tråd.

Jimmy Choo

Hotta upp tråkiga outfits

Se vad smycken kan göra för lyft till en annars alldaglig outfit. Man kan ta på sig det tråkigaste , mest vardagliga man har och förvandla det till en fashionistas dröm.  Satsa på smycken lika mycket som på kläder är mitt råd.

Fuck you

Såg på Tyra Banks show här om dagen och blev jätte upprörd när en tonårstjej beskyllde sin mamma för att ha gjort henne överviktig. Hur fan kan det vara någon annans fel att man är tjock? Det är ju upp till en själv vad man stoppar i munnen. Visst att någon kan utsätta en för frestelser men i slutändan är det du som bestämmer över din kropp. Fy fan vad patetiskt.

RSS 2.0