Tonight:


Ridkläder

Sedan när blev ridkläder ett mode? Visst att gucci använder ett betsel till sin design, that's okey.



Men jag minns när jag skulle ta mig till stallet så sent som i år och skämdes starkt över min outfit. När man skulle åka buss och stod där och väntade iklädd stallkläder. Usch vad pinsamt när bilar eller människor gick förbi. Ridbyxor och ridstövlar + ridbyxor hör hemma i stallet, ej på gatorna.


What's the different?

Modeslav

Passé är passé


Mode är kul men varför vara modeslav när man
kan ha en personlig stil? Tycker att det sätter
mer prägel på sin personlighet och det stärker
ens intergritet. Sen finns det en skillnad på
medvetande och omedvetande vad gäller mode
vilket också bör nämnas. Mode är dock endast
ett uttryck för att få folk att konsumera mera.

Stressad kund

Finns det något värre än när det är en  endaste person framför dig i kön i en mataffär och den har en fullproppad kundvagn med varor och du står där och trampar otåligt med endast en vara i handen. Så vänder han/hon sig om och glor på dig som "synd där" eller liknande. Brr. . Värst är det om de är gamla också, sega och långsamma. Nä det borde finnas snabbkassor i varje stad. Vore så mycket smidigare.

Hot or not?

VERY HOT

  • Stickat, gärna oversize
  • Stövletter, helst fodrade nu till vintern
  • Stora smycken, från örhängen till ringar
  • Varma färger

NOT SO HOT

  • Jackor i "plast-liknande" material
  • För små bh:ar för push-up resultat
  • Ponchos
  • Huvtröjor, endast okej vid work-out eller hemmamys

 


Välkommen nya vecka


En vecka till lov och då ska jag åka till min kära far i sthlm

H&M diskriminerar BIB

H&M har en klädavdelning som heter BIB, för kvinnor med större storlekar och former. Storlek 44 - 54 är det som gäller men ändå använder de sig av modeller i (typ) storlek 38. Hur fan går det ihop? Ska man inte visa kläderna som de kan se ut på målgruppen? Om man är överviktig vill man väl ändå inte se en smal och snärt modell i dem? Det känns förnedrande, som om det inte finns vackra stora kvinnor. Förstår inte hur H&M kan hantera det så. I katalogen kommer dessutom underklädesdelen efter BIB. Yey vilket bra sätt att boosta deras självförtroende ytterligare.

Ser någon utav kvinnorna ut att ha minst storlek 44?
(kolla armar, lår, ansikte!)

BIB = Big is beautiful. Varför har då ingen "big" kvinna? Skäms på H&M!

Älskade vita pulver

Kallt, blött, vitt, smälter, snögubbe... SNÖ! Fan vad jag har längtat. Det är nästan så man vill dra på sig en tomteluva.

Sminka dig vardagssmart!

Kajal på undre fransraden ramar in och ger en djupare blick, vit kajal ger större ögon och får dig att se piggare ut. Brun kajal gör att du kan känna dig mer vardagssminkad än festsminkad och gillar effekten man får med kajal, brun kajal är perfekt för oss med mindre pigment som kan se riktigt bleka ut med massa svart. Det bruna lyfter fram din ögonfärg och ger en varmare ton. Svart kajal brukar jag endast ta i yttre undre fransraden då det ger en rundare form till ögonen. Något jag också rekommenderar är en beige något skimmrande ögonskugga på ögonlocket, det gör att du genast ser mer vaken och fräsch ut! Mina heta tips för den som vaknar trött men vill se pigg och vaken ut. Lite knep man kan dra nytta av helt enkelt. Enjoy! 


Misslyckat blir lyckat

Gjorde chokladbollar här om dagen och har nu i efterhand kommit på varför dom blev så jävla goda! Jag hade i en dl för lite havregryn! Jag som tyckte jag följde receptet ( hade intalat mig själv att jag kunde receptet utantill och var för skillad för att använda en kokbok ) Förstår nu varför dom blev så kladdiga och extra smakrika! Då träder kakaon och vanillinsockret fram mera. Misstag i köket kan leda till total förödelse men även till ren success !


Hårprodukts jungeln

Här kommer mina tips på de bästa salong produkt märken. Har arbetat mig genom en djungel och har blivit väldigt kräsen på vägen. De bästa utan tvekan har Tigi Bed Head, rekommenderar rockaholic serien! Prisvärt då det är drygt. Du kommer absolut känna skillnad. Hack i häl kommer nog Maria Nila. Ett svenskt märke och de har verkligen fokus på nordiskt klimat och slitngar därav. Mycket pålitligt och även här får du valuta för pengarna. Så är det för mig i alla fall. Fint hår är viktigt för mig!

Adjö pormaskar!

Alla har det. Inga undantag och jag hatar dem. De är så små men ändå så irriterande. Även om de inte syns så vet man ju att de finns där. T-zonen ( haka, näsa, panna ) är det mest utsatta stället och med smink och stress så är det svårt att undkomma dem. Jag har testat ansiktsskrubber, krämer, rengöringar av diverse olika märken men aldrig sett ett riktigt resultat som tömmer pormaskarna och renar huden. Istället har jag bara upplevt en 'ren' känsla. Men vad hjälper det?

Igår hade jag, Diana och Johanna Girls/Spa/night och då hade jag köpt med mig en ansiktsmask av H&M.s egna märke. En som värmde och skulle rengöra porer. Jag trodde inte den skulle hålla det den lovade utan jag ville bara ha en ansiktsmask. Till min stora förvåning hjälpte den om man såg resultat hur den öppnat upp och tömt porerna. Hur kunde detta vara möjligt? H&M.s egna produkt för 20 kr?

Jag rekommenderar denna starkt! Ren, fräsch och len hud på en kvart!


Är alkoholister smarta?

Satt på falköpings tågstation och mitt emot mig satt två alkoholister, ovanligt? Nej inte så. Men jag lät mig inte skrämmas utan satt och spelade på min iphone. Råkade earsdroppa på deras konversation och jag måste säga att kände jag inte stanken eller visste hur de såg ut så skulle jag tycka att det var riktigt intellegenta människor. Ordning och reda. Tycker det är synd att de ska ha mött det öde för de lät så smarta och skulle nog kunna tillföra mer till samhället än att hänga på tågstationen..

Tycker samhället , politiker, kommuner ska ta tag i detta. Nu. Hjälp dem komma tillbaka på banan.  

Power Powder *Update

Måste även tillägga att det tar kanske två tvättar att få ur den helt. Detta volympulver gick ej för mig att tvätta ur under första tvätten trots att jag shamponerade håret två gånger. Detta suger för man känner sig inte "ren" efteråt så jag har ställt den åt sidan lite tills jag vet vad jag ska göra med den. Kanske finns det ett speciellt shampo för detta? Ska klippa mig imorgon och det kommer bli annorlunda så stay in touch!

 

Smaken är som baken

Idag har jag varit så huslig att jag har bakat. Yes ni hörde rätt. Det blev en klassiker, nämligen ckokladbollar. Hade glömt av hur gott det är och nu har jag blivit frälst av dem. Farligt enkelt^^
Mina blir dock inga runda söta bollar och istället för pärlsocker tar jag kokos! Man äter ur bunken!


Recept:

*100g margarin
*1dl socker
*3dl havregryn
*2msk kakao ( ögonkakao är godast! )
*2msk kaffe
*1tsk vanilinsocker

+ kokos!


Grovt bröd smakar mögel!

Ja , jag tycker att de grova brödsorter jag ätit, deras kanter smakar mögel! Dom är fruktansvärt torra och har en besk möglig smak, och tro mig, jag har ätit mögel. Mögligt bröd alltså, inte av vilja egentligen. Undrade varför det smakade skit och så kollade jag på mackan så var den möglig. Kan lova att det är samma smak jag känner när man tuggar på kanterna. Så härmed fastställer jag att den mesta smaken sitter i kanterna, som är ett "känt ordspråk" Men det behöver inte vara den godaste smaken vill jag tillägga.


Dust it eller Power Powder??

Schwarzkopf eller Maria Nila?
Maria Nila lovar även ett matt resultat, perfekt om man har flötigt hår, som torrshampo och volympulver i ett.
Men nej, jag tycker den lägger sig som en kaka, klibbar sig vid hårstrået och ger dag nummer två en flötig känsla i hårebotten. 
 
vilken väljer jag?
Applicering: Maria Nila
Volym: Maria Nila
Torrr/puderkänsla: Dust it


Robert Pattinson v.s. Oprah Winfrey

Har håltimma nu så vi gottar oss i soffan, nästan lyxigt. Kollar på Oprah och Twilight-gänget är där.
Är ett stort fan av Twilight och inte minst av Rob. Men nog om det. Det flummigaste var att Rob och Oprahs kamerateam åkte runt och knackade hus och jag kan bara föreställa mig hur jävla chockad jag skulle bli om Robert Pattinson skulle ringa på. Shit vad sjukt roligt det var att titta på. Till och med mammorna sa inför sin man " gud vad het du är " Kan faktiskt erkänna att jag fortfarande ler över de förvånade miner och kommentarer som sades.

You go Oprah!


God morning, or not?

Utan dem varje morgon skulle det inte vara en ny dag


Nalle ?!

Idag hörde jag en förbigående man säga "glömde nallen i bilen" Min första tanke var en fluffig mjuk nalle, så jag tänkte vad fan ska han med en nalle nu till?! Sen slog det mig att det var en mobiltelefon han menade. Visste inte vem som var dummast då, han som kallar telefonen fortfarande för NALLE eller jag som inte kopplade sambandet?


Så här kokar man ägg perfectly!

  • Sätter på plattan
  • Hämtar en kastrull och fyller den med vatten
  • Lägger i önskat antal ägg
  • Går ifrån köket för det är tråkigt att titta på en rund vit sak i vatten
  • Sätter mig vid datan/TV:n eller inleder en djup konversation med första bästa människa
  • Lägenheten fylls med os ( fläkt fungerar ej )
  • Jag inser att vattnet kokar. (kokat...)
  • Öppnar fönstret och väntar lite
  • Sedan tar jag bort kastrullen från plattan.
  • Hoppas det är hårdkokt
  • Voila! Perfect!  

Vilket kommer först?

Tillit är något man bygger med åren, men även dag för dag. Det kan grunda sig i 7-årig vänskap, ett förhållande mellan djur och människa eller i ett familjeförhållande.
Av egna erfarenheter är tillit nästan lika viktigt som respekt. Kan man inte lita på någon kan man inte respektera den och vise versa. Gör det att respekt är viktigare än kärlek då? Föds kärleken ur respekten eller respekterar man någon bara för att man älskar den? Vad kommer först?


Min klänning-design

http://www.yourmoda.se/klanning2010/?id=14122 rösta nu <3


"Ärligt är härligt"

 Älskar Ramlösas slogan.


So damn right (: Always chose the simple path

"Skinnjacke-filosofi"

Jag och elin hade en intressant diskussion, vi satt på torget och kollade på människorna som gick förbi, varannan hade skinjacka på sig så det skapade en debatt mellan oss. Vi kom fram till att de som köpt en sån där kort skinjackan, som slutar i midjan, har betalat för en halv jacka. De som hade köpt en lagomllång som slutar vid höften har fått vad de betalat för men de som har en skinnjacka som är varken normallång eller kort har blivit lurade. Sedan finns det längre skinnkappor och de har fått valuta för pengarna menar vi.

OBS! Ovanstående text skall tas med en gnutta humor

RSS 2.0