Komplicerat

Min ena hund gick jag  i förra veckan tragiskt miste om - allt handlade i slutändan om en uppfödare som ser sin verksamhet som en industri och inte bryr sig ett dugg om sina valpar/ hundar. Jag har mist mitt förtroende för kennlar. Så nu har jag lånat vår schäfer Missy av mamma så min lilla schapendoes Stina får sällskap när jag är i skolan.

Smile

Klassiskt tips

Vad gäller smink så istället för att lägga tid på att försöka förbättra de delar i ansiktet som du är mest missnöjd med, lägg fokus, tid och energi på att framhäva de delar du tycker mest om. Fokusera på det du tycker om!
Näst intill osminkade ögon i kombination med ett starkt
läppstift är hur läckert som helst.

Christian Dior Couture

Mina personliga favoriter var de här, älskar de bruna nyanserna.
Spring 2011

Gårdagens Shopping




Blusarna kommer från vero moda och väskan från secound hand

Smink Update

Idag så förnyade jag mitt smink lite, köpte Maybelline's super stay foundation och concealer. Lyxade även till det med ett läppstift med läppglans-effekt i en läcker rosa/persika färg, dock blev det en mörk bild så ska ta ett bättre kort imorgon.   


Isadora cream gloss stay - peach melba

Matcha sminket

För mig så är det inte bara  viktigt att matcha kläderna - utan även sminket. Vill man ha ögonskugga, rouge, och läppglans så är det bra att utgå från en färg, t.ex. brun eller rosa. Så att de passar ihop nyansmässigt och att man väljer om man vill ha en bronzad look eller en söt "rosa-/persiko look". På bilden nedan ser ni att hon utgåt ifrån rosa.


Pigga ögon

Har insett att när jag vill känna mig "less is more" men ändå sminkad så funkar det inte med en vit kajal. Men jag vill ändå ha den där pigga, fräscha effekten på mina ögon så jag har köpt en beige kajalpenna och resultatet är jätte vackert. Det skriker inte vit kajal utan ger en smyg-effekt.

Syster fick agera modell och jag tror att hon med kommer köpa en beige kajal. Personligen har det blivit min nya bästa vän i sminkväskan. Något jag aldrig vill vara utan.  Rekommenderar Isadoras as usual.



Imitation

Imitation är den högsta formen av smicker.


Vacker vår-bukett


Min första gjord med tulpaner, jätte stolt.

Skönhetstips

#1 Använd ett proffesionellt leave-in balsam med lågt ph värde, ex. från joico
#2 Återfukta ditt ansikte med en créme som är anpassad efter din hudtyp
#3 Använd regelbundet något återfuktande till dina läppar
#4 peela läpparna 1 gång/veckan med en handuk doppad i varmt vatten och gnugga försiktigt
#5 Påsar/ Ringar runt ögonen? Lägg en rå potatisskiva över ögonen och låt den vila i 10 minuter
#6 Pormaskar? Låt ansiktet självtorka efter du tvättat det så drar de ihop sig och minskar
#7 Ha en bra hållning och låt ditt självförtroende stråla utåt

Den lilla svarta utmanas

Den lilla svarta har fått en utmanare. Denna är från Isaac Mizrahi. Personligen tycker jag den ser betydligt roligare ut färgmässigt och stilmässigt, för ska man ändå klä upp sig och göra sig fin så varför inte go all in? Färgen är helt underbar och man lär sticka ut ur mängden.

Härligt läppstift

Mitt favorit läppstift kommer från Lumene från deras natural code-serie. Mjukgör samtidigt som den efterlämnar en naturlig fin färg på läpparna. Ett stort plus är att den inte luktar eller smakar "läppstift"
Färgen jag har är "nude beige"

Nightmare in falköping

Film maraton med syrran. Hela 7 filmer om Freddy Krueger. Skräckfilmer från 1984-1997, haha awesome. Effekterna är grymma! Helt bäst! Kan rekommendera dessa för er film-lovers.

Min favorit designer

Hon heter Anna Sui och gör de mest fantastiska plaggen. Jag älskar hennes kreationer, de är så kvinnliga och vackra. Här är mina favorit outfits ur hennes vårkollektion 2011.

Klä dina fötter

Klä dina fötter i dessa tjusiga skor från Vagabond.com. 600:- styck och jag är helt förälskad, de är mina absoluta favoriter. Vad säger ni om att välkomna våren i dessa? 


Färga håret?

Funderar du på att byta hårfärg? Isåfall kan det vara bra att tänka över vilket resultat du vill ha. Antingen kan du tona håret eller färga. En salongstoning sliter inte lika mycket på håret utan verkar mera som en inpackning. Tänk på att en toning kan aldrig tvättas ur helt, om du bara vill ha något tillfälligt. Isåfall kan jag rekommendera att endast tona i en färg som ligger ganska nära din egen hårfärg, och undvik färger med röda pigment, då de är svårast att få ur håret igen.

Lycklig

Huvudvärk och trötthet. Men känner mig så glad ändå. Ska kolla på film ikväll och bara slappa med älsklingen. 


Andra dagen som florist

Min första bukett. Fick lära mig av en Sverige mästare i bukettbindning så det var en ära. Upptäckte hur kul det är och har absolut fått mersmak av att skapa vakckra blomsterarrangemang.

Fylligare hår

Man kan fuska fram glans och fyllighet i håret genom att göra slingor. De fångar upp ljuset och får håret att se fylligare ut än ett helfärgat hår. Personligare tycker jag att det ser lite roligare ut också. Men gör detta inte hemma om du har brunt hår, det kan lätt bli fel nyans och det sliter betydligt mer.


Underbart hår - verklighet

Jag har testat joicos schampo och balsam för torrt hår. De har väldigt lågt ph-värde vilket är superbra. Håret känns helt återställt och extremt mjukt. Leave-in balsamet i samma serie gör underverk. Kan verkligen rekommendera dessa produkter. De finns hos frisör och kostar ca 200 :- styck om jag minns rätt för 300ml. (går att köpa billigare över nätet) Det är verkligen väl spenderade pengar. Skippa en utgång eller skippa att köpa en ny tröja eller nåt så kan man skrapa ihop pengar ganska snabbt.

Freiii(tag)

"Fri dag" översätt från tyska, eller fredag om man nu så önskar. Sitter och äter frukost nu efter en lång promenad med hundarna. Ska strax fixa till mig och sen är det plugget som gäller. Vart dagen tar vägen därefter får vi se. Ha en bra dag<3

Blommigt projekt

Är så grymt inspirerad av alla blommiga plagg. Ska nog införskaff lite tyg och starta igång sy-projekt nu innan sommaren/ våren är här. Känns som en kul syselsättning när man ändå bara väntar på värmen.

D&G 2011 kampanj

Läcker sminkning

Är helt förälskad i den här sminkningen. Gör så här: Lägg en eyeliner längst ögonfransraden. För att sedan skugga bäst gäller det att använda penslar för att arbeta med ögonskuggan. Börja med att grunda med en grå ögonskugga på ögonlocket, arbeta sedan in den grå/bruna ögonskuggan längst ut av ögat och arbeta med den uppåt längst med ögonlocksvecket. Dutta lite beige ögonskugga närmare ögonvrån. Lägg den vita skuggan runt tårkajalen och skugga lätt med en brun ögonskugga under ögat.


Tips på ögonskugga : Isadora nr.35 Pearls


Morgontrötta ögon?

Problem med morgontrötta ögon? En vit kajal öppnar upp och ger ett piggt och vaket intryck - så länge ögonen inte är rödsprängda. Själv har jag mycket problem med irriterade ögon på morgonen och skulle man ta vit kajal då så förstärks det röda i ögonen och ger istället ett sjukt intryck.

Skulle ögonen vara röda, så kan man ta till ett enkelt knep - nämligen att måla en svart kajal på fransraden. Det tonar ner det röda och ger en fräschare finish. Tips på bra kajaler har Isadora. Tycker deras vita och svarta är jätte bra.

Jag vill ha

En jumpsuit. Är kär. Totally! Denna ska bli min för 299:- från Gina tricot

Jätte glad

Då har man fixat praktik, på helger. Ser så mycket fram emot detta. I en blomsterbutik nämligen. Äntligen ska jag få utlopp för min kreativitet och visa vad jag går för. Ska bli jätte kul. Börjar redan nu på lördag. WIIH

Gårdagens shopping

Stones t-shirts hos dressman. Said and done, köpte två av beslutsångest. Alla var skitsnygga! Jag var nog i min Stones-himmel, and it felt good!



My outfit

Stickad oversize tröja + blåa stuprörsjeans. Känns helt okej att starta veckan i. Ska ner till stan sen med Johanna efter skolan, ska kolla på stoneströjor som släpps på dressman idag - ME WANT!   

Varmt och elegant


Än så länge så är det ingen idé att frysa? Låt oss inte ta ut våren i förskott.
Älskar de här outfitena, tycker de är klassiska och stilrena med en rolig twist.


Blondie me



Har fått lite efterfrågningar på hur jag såg ut i blont hår :)

Dagens produkter

Mina favorit produkter till håret är nog dessa schampon + balsam + inpackning. Just de ur Elvital-serien för slingat hår ( kan användas av alla ) är helt otroliga. Håret luktar honung efteråt och blir oerhört mjukt. Absolut de bästa affär-produkterna för alla hår.


Victoria Secret

Börjar tröttna på vintern så jag sitter och kollar på bikinis. Är så grymt sugen på värme, bruna ben och jordgubbar. Det känns ovärderligt just nu.




Bad luck

Fuck. Jag drog omkull på isen och det resulterade i två übersvullna knän, det ena pajades med en spricka. Svullna som fan och ett x antal blåmärken är vad svensk vinter har att erbjuda. Tänkte bara varna er lite och meddela att jag ska köpa ett par kärringdubbar man kan fästa på skon. Jag åldras därmed 40 år på en dag haha.


Frissigt hår?

Får man lätt frissigt hår så kan man kamma det efter man har tvättat det. Använd gärna ett leave-in balsam som gör håret lätt att reda ut. Kamma med en bredtandad kam för minsta slitage.


Roligt budget-tips!

Ja, för biljetten dit är säkert jätte billig haha..

Torr mascara? Oljig hy?

Börjar mascaran klumpa sig, eller har den blivit torr? Låt den ligga i ett varmt vattenbad i ett högt glas eller dylikt i tio minuter så ska du se att du märker skillnad. Häll aldrig, eller doppa aldrig mascaran i vatten! Det försämrar den oerhört. Den kommer bara bli torrare till nästa gång!

Sedan kan jag passa på att tipsa dig som lätt får glansig hy att testa isadora "stop shine". Med den förblir huden matt och man får en jämn ton i ansiktet. Den känns skön mot huden. Använder man ögonskuggor så blir den lättare att borsta av om man "spiller" än om man bara har foundation.


Insperation från Fendi

Inspireras av dessa vackra plagg. Älskar varenda en av dem. Här är mina favoriter ur deras vårkolektion 2011. Måste säga att de ser lika bekväma ut som snygga! Löst sittande plagg kan vara minst lika kvinnligt som åtsittande. Tycker dessa utstrålar girlpower. Se och njut.

The battle of the beasts

Köpte idag ett leave-in balsam eftersom jag har gjort slingor i håret och det gör att håret känns lite torrare än i vanliga fall. Detta var väl rekommenderat av frisören jag pratade med och jag har själv testat joicos produkter innan, bl.a. deras silvershampo som är jätte bra! Det rekommenderar jag varmt till dig som vill tona ner gula toner i håret.
 Har tidigare testat leave-in balsam från KMS, den är underbar och doftar vanilj. Tänkte jämföra dem nu när mitt hår snart torkat. Må bästa produkt vinna!

Joico leave in balsam för torrt hår kostar 195:-
KMS kostar 235:- hos frisören.

RSS 2.0